Studjimet e fundit të MC-Master Univesity në Hamilton të Kanadas, kanë ardhur në përfundim se edhe maskat e thjeshta sikur ato OP dhe ato me më shumë shtresa të bëra nga pëlhura e pambukut, zvogëlojnë rrezikun nga infektimi me COVID 19 deri në 80%!

Ky lajm duhet ti gëzoj gjithë Kosovarët për vendimin e drejtë të qeverisë së Kosovës, e cila bartjen e maskave e bëri obligative! Qeveria e Kosovës dhe Ministri Zemaj me këtë vendim janë para shumë qeverive*!
Të lumtë ministër Armend Zemaj!
—-
* Qeveria e Zvicrës kohë me parë kishte dalur me një qendrim të gabuar, ku për maskat e thjeshta thuhej se nuk ka bazë shkencore që dëshmon se ato mund ta mbrojnë popullsinë nga infektimi me COVID 19!