Download
Dy Korriku 1990 është dita kur Delegatët e Kuvendit të Kosovës me anë të Deklaratës Kushtetuese shpallën Kosovën Republikë! Kjo Deklaratë e deputetëve të Kuvendit të Krahinës Autonome të Kosovës, e cila kishte statusin e njësisë federale, de fakto është edhe data e lindjes së Republikës së Kosovës. Deklarata e 2 korrikut 1990 erdhi në mënyrë të natyrshme dhe evolutive e përkrahur nga i gjithe populli i Kosovës dhe Lideri shpirtror e politik dr. Ibrahim Rugova!Kjo Deklaratë legjitime dhe demokratike për shpalljen e Pavarësisë së Kosovës nuk u pranua dhe hapur u kundershtua nga politika shoveniste e shtetit te Serbise dhe nga e gjithe internacionalja komuniste.
Pas 2 Korrikut pasoi edhe 7 Shtatori, dy Kuvende keto legjitime te cilat krijuan bazen per organizimin e çlirimit te Kosoves dhe perkrahjen nderkombetare nga NATO-ja, SHBA, ANGLIA dhe shume shtete tjera demokratike!